Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

«Μάγεψαν» η Ν. Βενετσιάνου, ο Π. Σκένδρος, η Α. Φραγκούλη και η Δημ. Χορωδία Λιβαδειάς

xor.jpgΗ εκπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Δημοτική Χορωδία, ο δήμος Λιβαδειάς και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας εξελίχθηκε σε, ένα μουσικό οδοιπορικό πλημμυρισμένο από νοσταλγία και συναίσθημα.

Ένα «ταξίδι μουσικής» απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη την Δευτέρα το βράδυ να παρακολουθήσουν στο κατάμεστο θέατρο της Κρύας την μοναδική συναυλία όπου η Νένα Βενετσάνου, ο τενόρος της Λυρικής Σκηνής Πέτρος Σκένδρος και η σοπράνο Ασπασία Φραγκούλη με τη συνοδεία της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς που διεύθυνε ο μαέστρος Todor Kabakchiev, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα με αναφορές στους μεγάλους Έλληνες και ξένους κλασσικούς συνθέτες.

Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς Δημήτρης Τσιφής, αφού συνεχάρη τους πρωταγωνιστές της συναυλίας για το αξιόλογο έργο και την πολύ σημαντική συμβολή τους στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως Δημοτική Αρχή, με την απόφασή μας να δημιουργήσουμε νέο Νομικό Πρόσωπο για την χορωδία μας, δώσαμε σάρκα και οστά στην άοκνη και ανιδιοτελή προσπάθεια όλων των μελών της και του μαέστρου μας.

Για τον λόγο αυτό, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Μαέστρο Τοντόρ Καπακτσίεφ και στα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας. Τους ευχαριστούμε για όλα όσα μας έχουν προσφέρει μέχρι τώρα, καθότι και η εκδήλωση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε μια λαμπρή προσφορά της χορωδίας μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες προσδοκούμε η ζωή να συνεχιστεί με περισσότερο φως, περισσότερη ομορφιά, μέσα σε ένα περιβάλλον τέχνης και πολιτισμού, όπως το οραματιζόμαστε για τη ζεστή, ανθρώπινη κοινωνία της πόλης που υπηρετούμε».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Todor Kabakchiev. «Είμαστε ευχαριστημένοι που μεγάλοι σολίστες όπως η Νενα, η Ασπασία και ο Πέτρος με μεγάλη χαρά ήρθαν στη Λιβαδειά και συμμετέχουν στην καλοκαιρινή μας εκδήλωση. Ο κόσμος δείχνει οτι αγαπάει την μουσική και περιμένει να έρθει πολιτισμός στη πόλη. Αυτό μας δίνει κουράγιο να δουλέψουμε για τον πολιτισμό ακόμα περισσότερο», σημείωσε ο μαέστρος.

Επίσης όπως έκανε γνωστό η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς έχει προγραμματίσει την συμμετοχή της το επόμενο διάστημα στο Φεστιβάλ της Τρίπολης, το Σεπτέμβριο στα Τροφώνεια, αμέσως μετά στη Χορωδιακή Συνάντηση, στη συνέχεια το Νοέμβριο σε συναυλία στο Φανάρι και ο χρόνος θα κλείσει με την Χριστουγεννιάτικη συναυλία τη Λιβαδειά.

Η χορωδία αυτή τη στιγμή έχει 65 μέλη και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται και με νέα. «Πρόκειται για ερασιτέχνες που τους αρέσει αυτό που κάνουν η δουλειά ωστόσο που παρουσιάζουμε είναι επαγγελματικού επιπέδου», τόνισε ο κ.Kabakchiev και κατέληξε: «Ο κόσμος αγαπάει αυτό που κάνουμε και για εμάς τους καλλιτέχνες δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την αγάπη του κόσμου».

Πηγή: ΔΙΑΒΗΜΑ online